Duidelijkheid over mogelijkheden
Diagnostiek met zorg

Bel of mail ons voor vrijblijvend overleg via
Tel. 030 208 03 19 • E-mail: expertises@birdview.nl

Duidelijkheid over mogelijkheden in werk.

Resultaten

NAH op het werk

Hoe om te gaan met niet aangeboren hersenletsel op het werk

Lees meer

Terugkeer naar werk na niet-aangeboren hersenletsel.

Lees meer

Neuropsychologisch

Aanleiding onderzoek
Een neuropsychologisch onderzoek kan worden ingezet om na te gaan welke mogelijke gevolgen (reeds bekende) hersenschade heeft...

Lees meer

BirdView actueel
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen
Inschrijven voor onze nieuwsbrief
Cliënten geven Ascender gemiddeld een
8.7
voor haar dienstverlening.

Game helpt razendsnel bij opsporen Alzheimer

17-06-2019

Onderzoekers kunnen in een paar minuten de vroegste stadia van de ziekte van Alzheimer bij iemand herkennen als de proefpersoon de game Sea Hero Quest speelt. Dat blijkt uit een nieuw gepubliceerde studie.

Lees meer

Slapeloosheid is voorspeller voor ontwikkelen van psychische stoornissen

17-06-2019

Slapeloosheid is de belangrijkste voorspeller voor het ontwikkelen van een depressie, angststoornis of posttraumatische stressstoornis. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlands Herseninstituut dat is gepubliceerd in het vooraanstaande tijdschrift Brain.

Lees meer

Experiment met paddo’s als medicijn tegen depressie

17-06-2019

Paddo’s kunnen vanwege het stofje psilocybine werken als een medicijn tegen hardnekkige depressies. UMC Utrecht en het UMCG doen mee aan een experimenteel onderzoek naar de werking ervan bij patiënten die onvoldoende baat hebben bij antidepressiva.

Lees meer

De 3 fases van psychisch verzuim

23-04-2019

Wanneer een medewerker verzuimt vanwege psychische klachten is dit vaak voor de omgeving ingewikkelder dan wanneer iemand verzuimt vanwege fysieke klachten. Bij uitval door psychische klachten zijn drie fases te onderscheiden.

Lees meer

Nieuwe vragenlijst om burn-out vast te stellen

17-06-2019

De KU Leuven heeft een nieuwe vragenlijst ontwikkeld, de Burnout Assessment Tool (BAT). Aan de hand van 23 vragen zou het voor hulpverleners direct duidelijk worden of iemand een burn-out heeft of er risico op loopt.

Lees meer

Blog Erwin van Meekeren: “Omgaan met borderline”

23-04-2019

Het dominante beeld van borderline is nogal negatief. Maar instabiliteit en impulsiviteit, symptomen van deze stoornis, komen vaak juist voort uit kwetsbaarheid en beschadiging. In deze blog geef ik uitleg over omgaan met deze persoonlijkheidsproblematiek.

Lees meer

“Zorg voor patiënten met ernstige psychische aandoening kan beter”

17-06-2019

De veiligheid van mensen met een ernstige psychische aandoening is in de Nederlandse zorg onvoldoende gewaarborgd. Dat concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). Zorgverleners zijn vaak niet goed op de hoogte van het gevaar dat patiënten met een ernstige psychische aandoening vormen voor zichzelf en hun omgeving.

Lees meer

Behandel zowel somatische als psychiatrische klachten

23-04-2019

Patiënten met een psychiatrische aandoening hebben vaak ook last van lichamelijke ziekten. Psychiater en hoogleraar Wiepke Cahn van het UMC Utrecht onderzoekt de oorzaak ervan en hoe  je het kunt voorkomen.

Lees meer