Bel of mail ons voor vrijblijvend overleg via
Tel. 030 208 03 19 • E-mail: expertises@birdview.nl

Duidelijkheid over mogelijkheden in werk.

Lotte Motmans

GZ en A&O Psycholoog

Lotte Motmans is sinds 2007 verbonden als psycholoog aan Ascender, de voorganger van BirdView. Momenteel werkt zij als freelancer, naast haar eigen praktijk en werk in de GGZ. Zij is BIG-geregistreerd GZ-psycholoog, registerpsycholoog Arbeid & Organisatie en geregistreerd tot Cognitief Gedragstherapeut. Voorts is zijn geschoold in EMDR en mindfulness.

Sinds 2007 doet Lotte diagnostisch onderzoek, waaronder: belastbaarheidsonderzoek, arbeidspsychologisch onderzoek, loopbaanonderzoek, beroepskeuze-onderzoek, klachtgerichtonderzoek (DSM gericht) en persoonlijkheidsonderzoek. Binnen BirdView is zij daarnaast specialist op het gebied van Autisme (ASS) en ADHD onderzoek.

Lotte vindt het belangrijk een open en veilige sfeer en omgeving te creëren, waarin zij samen met de client kan komen tot de kern van de problematiek. Zij vindt het een uitdaging alle puzzelstukjes te verzamelen en deze op de juiste manier neer te leggen. Dit doet zij op een analytische, nieuwsgierige en gedegen wijze, met aandacht voor zowel krachten als valkuilen van de client. Het doel is een goed onderbouwd onderzoeksrapport met een passend advies voor client en opdrachtgever. 

BirdView actueel
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen
Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Het belang van diagnostiek

01-11-2019

Graag brengen wij het belang van diagnostiek onder jullie aandacht en zoomen wij hierbij in op de momenten waar diagnostiek een uitkomst kan bieden. 

Lees meer

Angstklachten verminderen sneller door prikkelen van hersenzenuw

26-08-2019

Angstklachten kunnen mogelijk verminderen door het stimuleren van de hersenzenuw nervus vagus via een apparaatje in het oor. Naar deze nieuwe behandeling deed Andreas Burger promotieonderzoek bij klinische psychologie aan de universiteit van Leiden.

Lees meer

Herken verzuim: 10 signalen!

29-10-2019

Voorkom verzuim onder werknemers door tijdig gevoelens van psychisch onwelbevinden te signaleren. Maar over welke signalen spreken wij dan? Lees hier de overkoepelende waarschuwingssignalen voor dreigend verzuim bij een medewerker. 

Lees meer

“Zomerdepressie mede veroorzaakt door slecht slapen”

26-08-2019

Een zomerdepressie komt veel voor, naar schatting hebben daar jaarlijks ruim zeventienduizend Nederlanders last van. Oorzaken zijn ondermeer verandering van licht en het gevoel dat de zomer een fijne periode moet zijn.

Lees meer

Adviezen bij de 3 fases van psychisch verzuim

28-08-2019

Anticipeer als werkgever op de juiste manier tijdens de drie verschillende fases van psychisch verzuim. Lees hier de specifieke adviezen tijdens de crisis-, probleemoplossende- en toepassingsfase.

Lees meer

Trauma’s bestrijden met partydrug MDMA en virtual reality

26-08-2019

Veteranen met posttraumatische klachten zijn mogelijk te behandelen met de partydrug MDMA. Bijzonder hoogleraar Eric Vermetten zoekt naar nieuwe therapieën voor ptss waarbij ook wordt gekeken naar virtual reality.

Lees meer

Antidepressiva ook effectief bij milde depressie

19-09-2019

Antidepressiva is ook effectief bij een milde tot matige depressie, en niet alleen bij een ernstige depressie, zoals altijd is aangenomen. Dat komt naar voren uit nieuw onderzoek aan de universiteit van Göteborg.

Lees meer

Nieuwe vragenlijst om burn-out vast te stellen

17-06-2019

De KU Leuven heeft een nieuwe vragenlijst ontwikkeld, de Burnout Assessment Tool (BAT). Aan de hand van 23 vragen zou het voor hulpverleners direct duidelijk worden of iemand een burn-out heeft of er risico op loopt.

Lees meer