Bel of mail ons voor vrijblijvend overleg via
Tel. 030 208 03 19 • E-mail: expertises@birdview.nl

Duidelijkheid over mogelijkheden in werk.
Multidisciplinaire expertise

ADHD onderzoek

Multidisciplinaire expertise

BirdView biedt werkgericht ADHD Onderzoek aan voor volwassenen. Met deze multidisciplinaire expertise krijgt u binnen ca. 5 weken duidelijkheid over diagnose en mogelijkheden ten aanzien van werk. 

Aanleiding onderzoek
Aandachtsdeficiëntie-/hyperactiviteitsstoornis (ADHD) verdwijnt niet in de pubertijd zoals vroeger werd gedacht, maar bestaat ook in de volwassenheid en kan het functioneren in werk beïnvloeden. Kracht van mensen met ADHD ligt vaak in snel beslissingen kunnen maken, goed kunnen werken in een prikkelrijke omgeving, een goed probleemoplossend vermogen en goed kunnen gedijen onder wisselingen in werk. Er zijn echter ook kwetsbaarheden waar zij in de werkomgeving tegen aan kunnen lopen. Op het werk zien we bijvoorbeeld dat mensen met ADHD naast concentratieproblemen moeite kunnen hebben met het afronden van taken en het verwerken van details. Ook op emotioneel gebied kan men vastlopen, door bijvoorbeeld stemmingswisselingen en/of het gevoel hebben geen controle te hebben over het leven. Dit kan resulteren in verzuim, of het niet naar volledige potentie functioneren. Duidelijkheid over eigen mogelijkheden en individuele aanpassingen in het werk kunnen hierbij een verschil maken. Arbeidsgericht ADHD onderzoek gericht op werk kan dan uitkomst bieden.

Multidisciplinair
​Bij vermoedens van ADHD bij volwassene is een multidisciplinaire aanpak gewenst om zo de betrouwbaarheid van de classificatie te kunnen waarborgen.

Inhoud onderzoek
Binnen het onderzoek wordt gekeken naar de specifieke ADHD symptomen en eventuele bijkomende classificaties. Daarnaast is er aandacht voor ook de individuele kwaliteiten en daarmee mogelijkheden ten aanzien van werk. In het rapport worden de beperkingen en sterke kanten beschreven, evenals eventuele randvoorwaarden. Desgewenst wordt er advies gegeven voor therapeutische interventies en daarmee verandermogelijkheden en prognose.

Opzet onderzoek
Het onderzoek bestaat uit een uitgebreide intake, een aanvullend specifiek diagnostisch interview met medewerker en wanneer mogelijk partner of een familielid, specifieke vragenlijsten en een gesprek met een psychiater. De verschillende onderdelen worden verdeeld over 3 dagdelen, welke in overleg worden gepland. 

Voor het tarief en het aanvragen van een ADHD onderzoek zie ons aanmeldformulier

BirdView actueel
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen
Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Prettig en gezond thuiswerken tijdens de corona-uitbraak: een overzicht voor u als werkgever

31-03-2020

Om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, werken zoveel mogelijk mensen voorlopig thuis. Voor sommigen de dagelijkse praktijk, maar voor de meesten is het even wennen. Hoe zorgt u ervoor dat u en uw werknemers prettig en gezond kunnen thuiswerken deze weken? Lees hier de tips gegeven door  ArboNet

Lees meer

BirdView laat zich ISO 27001 certificeren

03-02-2020

De komende weken wordt er druk gewerkt aan de implementatie van de norm ISO 27001 en de NEN 7510.  ISO 27001 is een internationale norm voor informatiebeveiliging en de NEN 7510 is de daaruit voortvloeiende Nederlandse norm specifiek voor de zorg. Deze certificatie bevestigt dat de informatiebeveiliging bij BirdView goed op orde is en voldoet aan de belangrijkste internationale standaard op dit gebied. Het laat verder zien dat de bescherming van gegevens van cliënten, verwijzers en opdrachtgevers bij BirdView de hoogste prioriteit heeft.

Corona hulpverleningsloket van BirdView/Ascender

26-03-2020

Net als u zien wij dat momenteel veel medewerkers binnen organisaties vragen of onzekerheden hebben met betrekking tot omgaan met Corona-virus en de consequenties.

BirdView biedt - in samenwerking met haar partner Ascender - in deze tijd een 24/7 hulplijn aan.

Lees meer

Burn-out vs. bore-out: de verschillen

04-02-2020

De term ‘burn-out’ is al lang geen onbekende meer. Maar wist je dat ook bore-out een veelvoorkomend probleem is? Volgens een recent onderzoek van de KU Leuven maakt 6 procent van de Vlamingen er kans op. Maar wat zijn nu juist de verschillen?

Lees meer

Dienstverlening ten tijden van Corona

18-03-2020

Wij brengen u graag op de hoogte over de mogelijkheden van BirdView expertises ten tijde van de Corona crisis en daarbij horende maatregelen.

Lees meer

5 handvatten voor contact bij psychisch verzuim

03-02-2020

Wanneer u geconfronteerd wordt met een verzuimende medewerker met psychische klachten is het vaak lastig in te schatten wat de uitgevallen medewerker nodig heeft of kan helpen. In het volgende artikel worden een aantal gerichte adviezen besproken die helpen in het contact en de re-integratie.

Lees meer

Freelance GZ psycholoog diagnostiek gezocht

02-03-2020

Per direct zijn wij op zoek naar een GZ psycholoog met regelmaat beschikbaar op freelance basis, voor de regio Utrecht en Amsterdam voor het doen van klinische expertises en persoonlijkheidsonderzoek.

Lees meer

Deskundige aan het woord: psychodiagnostisch medewerker Hanneke van der Werf

03-02-2020

“We  kijken wat iemand nog wél kan”, zegt Hanneke van der Werf, die als psychodiagnostisch werker bij BirdView mensen met werkgerelateerde klachten test. De aanleiding voor een psychologisch onderzoek  is meestal dat iemand in het werk stagneert, steeds tegen hetzelfde probleem aanloopt of zich vaak ziek meldt. 

Lees meer