Duidelijkheid over mogelijkheden
Diagnostiek met zorg

Corona informatie

BirdView afspraken kunnen ten tijde van corona - op verantwoorde wijze – doorgang vinden. Nieuwe aanvragen worden onbelemmerd in behandeling genomen.

Bel of mail ons voor vrijblijvend overleg via
Tel. 030 208 03 19 • E-mail: expertises@birdview.nl

  • Geen wachttijden
  • Transparant procesmanagement
  • Aandacht voor onderzoeksvraag
  • 3 Dimensionale benadering
  • Heldere rapportage
Duidelijkheid over mogelijkheden in werk.

Expertises

Ons onderzoeksaanbod

Oplossingen bij belemmeringen in werksituaties
BirdView staat voor diagnostiek en probleemanalyse bij belemmeringen in werksituaties op basis van (vermeende) psychische problematiek. Tevens gaan wij nadrukkelijk op zoek naar nog bestaande mogelijkheden in werk. Wij streven naar pragmatische, oplossingsgerichte antwoorden op uw specifieke onderzoeksvraag. Ons uitgangspunt is adequaat (duurzaam) functioneren in werk.

Professionals
De onderzoeken worden uitgevoerd door gekwalificeerde psychologen, arbeidsdeskunidigen en psychiaters. Bij onze expertises kan multidisciplinaire deskundigheid gewenst zijn, dan wordt naast de psycholoog ook een psychiater ingezet en/of een arbeidsdeskundige. 

Rapportage
Rapportage bestaat uit een inhoudelijk rapport met medisch geheim bestemd voor de arts. Met uitzondering van onze psychiatrische expertisen, kunnen voor onze overige onderzoeken indien gewenst eveneens een niet-medisch rapport (werkgeversbrief) opgesteld worden voor de opdrachtgever om goed met de geformuleerde adviezen uit de voeten te kunnen. Een onderzoek kan aangevraagd worden via ons aanmeldformulier.

Onderzoeksvraag
Een heldere en in samenspraak geformuleerde vraagstelling is het vertrekpunt voor het onderzoek. Daar besteden wij bijzondere aandacht aan. 

Modules
Elk onderzoek kan worden uitgebreid - naar aanleiding van specifieke vragen of problemen - met bijvoorbeeld een belastbaarheidsonderzoek of loopbaandavies. Ook kan op verzoek organisatie-specifiek onderzoek uitgevoerd worden.

Geen wachttijden
Er zijn bij ons geen wachttijden. Afhankelijk van de onderzoekslocatie kan er binnen 10 werkdagen een onderzoek plaatsvinden (zie Locaties).

Kwaliteit en effectiviteit
Naast veel aandacht voor ontwikkeling van de inhoudelijke kant van het werk middels diverse opleidingen, wordt door BirdView strak gestuurd op doorlooptijden en adequate communicatie met client en verwijzer. BirdView hanteert een totale doorlooptijd van circa 5 weken vanaf datum onderzoek. Indien er sprake is van een aanvullende psychiatrische expertise dan wel arbeidsdeskundigonderzoek is de doorlooptijd doorgaans 2 weken langer.

Wist u dat BirdView altijd een gratis telefonisch consult aanbiedt? Wij denken graag met u mee welk type onderzoek het beste past bij uw vraag. Het secretariaat (030 208 03 19) helpt u hier graag mee verder en beantwoordt uiteraard ook al uw overige vragen.

Gerelateerd nieuws
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen

Een re-integrerende werknemer

07-07-2020

Wanneer een werknemer is uitgevallen door psychische klachten, kunnen er bepaalde obstakels ontstaan in het re-integratietraject. Daarom volgen hieronder een aantal tips voor een geslaagd re-integratiebeleid.  

Lees meer

De psychische gezondheid in het ‘nieuwe normaal’

02-06-2020

De coronamaatregelen worden langzamerhand versoepeld; kinderen kunnen weer deels naar school, we mogen weer naar de kapper en de horeca gaat voorzichtig open. We proberen met elkaar vorm te geven aan het ‘nieuwe normaal’, maar ook dit brengt gevoelens van onzekerheid met zich mee. Tijdens deze overgangsperiode is het van groot belang om ons brein gezond te houden. Wij geven graag een aantal praktische tips om je mentale gezondheid te ondersteunen.

Lees meer

Online EMDR

02-07-2020

De online therapieën en behandelingen ontwikkelen zich in huidige situatie zeer snel, waar veelal positief op gereageerd lijkt te worden. Hoe zit dit dan met EMDR? 

Lees meer

Effectief herstellen van werk

04-06-2020

Stressvolle situaties zijn bij een tekort aan hersteltijd van negatieve invloed op de gezondheid. Het is daarom van belang dat er na een stressvolle situaties weer voldoende wordt hersteld. Maar hoe herstel je dan op een effectieve wijze en wat is hier precies het belang van??

Lees meer

Hoe verander je (blijvend) je gedrag?

30-06-2020

Het blijvend veranderen van gedrag kan best lastig zijn. Daarom volgen hier een aantal handige toepasbare tips om positieve gedragsverandering in te zetten en natuurlijk vol te houden.

Lees meer

De bouwstenen van mindfulness

20-05-2020

Mindfulness is een meditatietechniek die de nodige rust en ontspanning kan bieden. In tijden van crisis kunnen mensen zich verliezen in gedachtes over onder andere de onzekere toekomst. Mindfulness kan helpen om mensen in het hier en nu te laten leven. Voordat we tips geven voor het inzetten van mindfulness technieken, is het nuttig om de bouwstenen te kennen. 

Lees meer

Communiceren bij een uitgevallen medewerker

22-06-2020

Hoe ga je als werkgever om met een uitgevallen werknemer? Het is  belangrijk om op een strategische wijze, met zowel de uitgevallen werknemer als de rest van het team, te communiceren. In het volgende artikel geven wij handige tips om met zo’n situatie om te gaan.

Lees meer

Terug naar kantoor? Voordelen van het thuiswerken.

09-06-2020

Na een aantal maanden thuis te zijn geweest, starten veel beroepsgroepen weer op. De meesten werknemers liepen toch echt wel tegen praktische problemen aan van het thuiswerken. Toch zitten er ook voordelen aan het thuiswerken die wij zeker niet moeten vergeten! 

Lees meer