Bel of mail ons voor vrijblijvend overleg via
Tel. 030 208 03 19 • E-mail: expertises@birdview.nl

  • Geen wachttijden
  • Transparant procesmanagement
  • Aandacht voor onderzoeksvraag
  • 3 Dimensionale benadering
  • Heldere rapportage
Duidelijkheid over mogelijkheden in werk.

Expertises

Ons expertiseoverzicht

Oplossingen bij belemmeringen in werksituaties
BirdView staat voor diagnostiek en probleemanalyse bij belemmeringen in werksituaties op basis van (vermeende) psychische problematiek. Tevens gaan wij nadrukkelijk op zoek naar nog bestaande mogelijkheden in werk. Wij streven naar pragmatische, oplossingsgerichte antwoorden op uw specifieke onderzoeksvraag. Ons uitgangspunt is adequaat (duurzaam) functioneren in werk.

Professionals
De onderzoeken worden uitgevoerd door gekwalificeerde psychologen, arbeidsdeskunidigen en psychiaters. Bij onze expertises kan multidisciplinaire deskundigheid gewenst zijn, dan wordt naast de psycholoog ook een psychiater ingezet en/of een arbeidsdeskundige. 

Rapportage
Naast een inhoudelijk rapport met medisch geheim voor de arts, wordt indien gewenst een niet-medisch rapport (werkgeversbrief) opgesteld voor de opdrachtgever om goed met de geformuleerde adviezen uit de voeten te kunnen. Een onderzoek kan aangevraagd worden via ons aanmeldformulier.

Onderzoeksvraag
Een heldere en in samenspraak geformuleerde vraagstelling is het vertrekpunt voor het onderzoek. Daar besteden wij bijzondere aandacht aan. 

Modules
Elk onderzoek kan worden uitgebreid - naar aanleiding van specifieke vragen of problemen - met bijvoorbeeld een belastbaarheidsonderzoek of loopbaandavies. Ook kan op verzoek organisatie-specifiek onderzoek uitgevoerd worden.

Geen wachttijden
Er zijn bij ons geen wachttijden. Afhankelijk van de onderzoekslocatie kan er binnen 10 werkdagen een onderzoek plaatsvinden (zie Locaties).

Kwaliteit en effectiviteit
Naast veel aandacht voor ontwikkeling van de inhoudelijke kant van het werk middels diverse opleidingen, wordt door BirdView strak gestuurd op doorlooptijden en adequate communicatie met client en verwijzer. BirdView hanteert een totale doorlooptijd van circa 5 weken vanaf datum onderzoek. Indien er sprake is van een aanvullende psychiatrische expertise dan wel arbeidsdeskundigonderzoek is de doorlooptijd doorgaans 2 weken langer.

Wist u dat BirdView altijd een gratis telefonisch consult aanbiedt? Wij denken graag met u mee welk type onderzoek het beste past bij uw vraag. Het secretariaat (030 208 03 19) helpt u hier graag mee verder en beantwoordt uiteraard ook al uw overige vragen.

Gerelateerd nieuws
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen

Antidepressiva ook effectief bij milde depressie

19-09-2019

Antidepressiva is ook effectief bij een milde tot matige depressie, en niet alleen bij een ernstige depressie, zoals altijd is aangenomen. Dat komt naar voren uit nieuw onderzoek aan de universiteit van Göteborg.

Lees meer

Adviezen bij de 3 fases van psychisch verzuim

28-08-2019

Anticipeer als werkgever op de juiste manier tijdens de drie verschillende fases van psychisch verzuim. Lees hier de specifieke adviezen tijdens de crisis-, probleemoplossende- en toepassingsfase.

Lees meer

Trauma’s bestrijden met partydrug MDMA en virtual reality

26-08-2019

Veteranen met posttraumatische klachten zijn mogelijk te behandelen met de partydrug MDMA. Bijzonder hoogleraar Eric Vermetten zoekt naar nieuwe therapieën voor ptss waarbij ook wordt gekeken naar virtual reality.

Lees meer

Angstklachten verminderen sneller door prikkelen van hersenzenuw

26-08-2019

Angstklachten kunnen mogelijk verminderen door het stimuleren van de hersenzenuw nervus vagus via een apparaatje in het oor. Naar deze nieuwe behandeling deed Andreas Burger promotieonderzoek bij klinische psychologie aan de universiteit van Leiden.

Lees meer

Nieuwe vragenlijst om burn-out vast te stellen

17-06-2019

De KU Leuven heeft een nieuwe vragenlijst ontwikkeld, de Burnout Assessment Tool (BAT). Aan de hand van 23 vragen zou het voor hulpverleners direct duidelijk worden of iemand een burn-out heeft of er risico op loopt.

Lees meer

“Zomerdepressie mede veroorzaakt door slecht slapen”

26-08-2019

Een zomerdepressie komt veel voor, naar schatting hebben daar jaarlijks ruim zeventienduizend Nederlanders last van. Oorzaken zijn ondermeer verandering van licht en het gevoel dat de zomer een fijne periode moet zijn.

Lees meer

Game helpt razendsnel bij opsporen Alzheimer

17-06-2019

Onderzoekers kunnen in een paar minuten de vroegste stadia van de ziekte van Alzheimer bij iemand herkennen als de proefpersoon de game Sea Hero Quest speelt. Dat blijkt uit een nieuw gepubliceerde studie.

Lees meer

Bewijs voor relatie nature-nurture bij psychotische stoornissen

26-08-2019

Psychotische stoornissen ontstaan omdat sommige mensen een genetische gevoeligheid hebben voor bepaalde risicofactoren voor het ontwikkelen van die stoornissen, zoals cannabisgebruik en traumatische gebeurtenissen. Dat blijkt uit een groot Europees onderzoek.

Lees meer