Bel of mail ons voor vrijblijvend overleg via
Tel. 030 208 03 19 • E-mail: expertises@birdview.nl

  • Geen wachttijden
  • Transparant procesmanagement
  • Aandacht voor onderzoeksvraag
  • 3 Dimensionale benadering
  • Heldere rapportage
Duidelijkheid over mogelijkheden in werk.

Expertises

Ons onderzoeksaanbod

Oplossingen bij belemmeringen in werksituaties
BirdView staat voor diagnostiek en probleemanalyse bij belemmeringen in werksituaties op basis van (vermeende) psychische problematiek. Tevens gaan wij nadrukkelijk op zoek naar nog bestaande mogelijkheden in werk. Wij streven naar pragmatische, oplossingsgerichte antwoorden op uw specifieke onderzoeksvraag. Ons uitgangspunt is adequaat (duurzaam) functioneren in werk.

Professionals
De onderzoeken worden uitgevoerd door gekwalificeerde psychologen, arbeidsdeskunidigen en psychiaters. Bij onze expertises kan multidisciplinaire deskundigheid gewenst zijn, dan wordt naast de psycholoog ook een psychiater ingezet en/of een arbeidsdeskundige. 

Rapportage
Naast een inhoudelijk rapport met medisch geheim voor de arts, wordt indien gewenst een niet-medisch rapport (werkgeversbrief) opgesteld voor de opdrachtgever om goed met de geformuleerde adviezen uit de voeten te kunnen. Een onderzoek kan aangevraagd worden via ons aanmeldformulier.

Onderzoeksvraag
Een heldere en in samenspraak geformuleerde vraagstelling is het vertrekpunt voor het onderzoek. Daar besteden wij bijzondere aandacht aan. 

Modules
Elk onderzoek kan worden uitgebreid - naar aanleiding van specifieke vragen of problemen - met bijvoorbeeld een belastbaarheidsonderzoek of loopbaandavies. Ook kan op verzoek organisatie-specifiek onderzoek uitgevoerd worden.

Geen wachttijden
Er zijn bij ons geen wachttijden. Afhankelijk van de onderzoekslocatie kan er binnen 10 werkdagen een onderzoek plaatsvinden (zie Locaties).

Kwaliteit en effectiviteit
Naast veel aandacht voor ontwikkeling van de inhoudelijke kant van het werk middels diverse opleidingen, wordt door BirdView strak gestuurd op doorlooptijden en adequate communicatie met client en verwijzer. BirdView hanteert een totale doorlooptijd van circa 5 weken vanaf datum onderzoek. Indien er sprake is van een aanvullende psychiatrische expertise dan wel arbeidsdeskundigonderzoek is de doorlooptijd doorgaans 2 weken langer.

Wist u dat BirdView altijd een gratis telefonisch consult aanbiedt? Wij denken graag met u mee welk type onderzoek het beste past bij uw vraag. Het secretariaat (030 208 03 19) helpt u hier graag mee verder en beantwoordt uiteraard ook al uw overige vragen.

Gerelateerd nieuws
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen

Deskundige aan het woord: psychodiagnostisch medewerker Hanneke van der Werf

03-02-2020

“We  kijken wat iemand nog wél kan”, zegt Hanneke van der Werf, die als psychodiagnostisch werker bij BirdView mensen met werkgerelateerde klachten test. De aanleiding voor een psychologisch onderzoek  is meestal dat iemand in het werk stagneert, steeds tegen hetzelfde probleem aanloopt of zich vaak ziek meldt. 

Lees meer

Het belang van diagnostiek

01-11-2019

Graag brengen wij het belang van diagnostiek onder jullie aandacht en zoomen wij hierbij in op de momenten waar diagnostiek een uitkomst kan bieden. 

Lees meer

5 handvatten voor contact bij psychisch verzuim

03-02-2020

Wanneer u geconfronteerd wordt met een verzuimende medewerker met psychische klachten is het vaak lastig in te schatten wat de uitgevallen medewerker nodig heeft of kan helpen. In het volgende artikel worden een aantal gerichte adviezen besproken die helpen in het contact en de re-integratie.

Lees meer

Adviezen bij de 3 fases van psychisch verzuim

28-08-2019

Anticipeer als werkgever op de juiste manier tijdens de drie verschillende fases van psychisch verzuim. Lees hier de specifieke adviezen tijdens de crisis-, probleemoplossende- en toepassingsfase.

Lees meer

BirdView laat zich ISO 27001 certificeren

03-02-2020

De komende weken wordt er druk gewerkt aan de implementatie van de norm ISO 27001 en de NEN 7510.  ISO 27001 is een internationale norm voor informatiebeveiliging en de NEN 7510 is de daaruit voortvloeiende Nederlandse norm specifiek voor de zorg. Deze certificatie bevestigt dat de informatiebeveiliging bij BirdView goed op orde is en voldoet aan de belangrijkste internationale standaard op dit gebied. Het laat verder zien dat de bescherming van gegevens van cliënten, verwijzers en opdrachtgevers bij BirdView de hoogste prioriteit heeft.

Herken verzuim: 10 signalen!

29-10-2019

Voorkom verzuim onder werknemers door tijdig gevoelens van psychisch onwelbevinden te signaleren. Maar over welke signalen spreken wij dan? Lees hier de overkoepelende waarschuwingssignalen voor dreigend verzuim bij een medewerker. 

Lees meer

Burn-out vs. bore-out: de verschillen

04-02-2020

De term ‘burn-out’ is al lang geen onbekende meer. Maar wist je dat ook bore-out een veelvoorkomend probleem is? Volgens een recent onderzoek van de KU Leuven maakt 6 procent van de Vlamingen er kans op. Maar wat zijn nu juist de verschillen?

Lees meer

Positieve herinneringen verhogen zelfbeeld bij borderline persoonlijkheidsstoornis

04-02-2020

Mensen met borderline hebben vaak een onduidelijk en negatief zelfbeeld. Het ophalen van positieve herinneringen kan hun zelfbeeld verbeteren

Lees meer