Duidelijkheid over mogelijkheden
Diagnostiek met zorg

Corona informatie

BirdView afspraken kunnen ten tijde van corona - op verantwoorde wijze – doorgang vinden. Nieuwe aanvragen worden onbelemmerd in behandeling genomen.

Bel of mail ons voor vrijblijvend overleg via
Tel. 030 208 03 19 • E-mail: expertises@birdview.nl

Terug naar kantoor? Voordelen van het thuiswerken.

Na een aantal maanden thuis te zijn geweest, starten veel beroepsgroepen weer op.
Voor sommige mensen was het thuiswerken een echte opgave, het was lastig om de werkzaamheden thuis te blijven uitvoeren. Een klas vol leerlingen wiskundesommen laten maken is normaliter al een uitdaging, laat staan als dit online moet gebeuren.

Nog lang niet iedereen is terug op zijn of haar werk. Het advies van het kabinet om zoveel mogelijk thuis te werken blijft, zoals het er nu naar uit ziet, tot zeker 1 september gelden. Thuiswerken brengt genoeg praktische problemen met zich mee, mopperende kinderen tijdens een Zoommeeting bijvoorbeeld, of een vervelende bureaustoel. Naast deze praktische problemen zitten er ook voordelen aan thuiswerken, het is goed om ons ook daarvan bewust te zijn.

Autonomie

Volgens prof. dr. Dijksterhuis van de Radboud Universiteit Nijmegen zorgt thuiswerken voor autonomie bij werknemers. Dijksterhuis denkt dat er definitief iets is veranderd door de crisis. ‘Werknemers zijn nu gewend aan een bepaalde mate van autonomie. Als je eenmaal geroken hebt aan vrijheid, is het lastig om terug te gaan’ aldus Dijksterhuis.

Woon-werk verkeer

Door het thuiswerken loop je veel reistijd mis, je maakt geen lange treinritten en staat niet in de file. Wanneer je vijf dagen werkt en elke dag een uur heen en terugreist, scheelt dit je al snel tien uur (!) in de week.

De kantoortuin

Niet iedereen zal de kantoortuin missen, bedrijfsartsen krijgen er namelijk veel klachten over. Door de verschillende activiteiten die binnen de kantoortuin worden uitgevoerd, zouden werknemers last hebben van geluidsoverlast, concentratieproblemen en oververmoeidheid. Stiekem is het dan lekker rustig als je aan de keukentafel kunt werken.

Overleggen op vaste tijden

Meetings vinden vooral online plaats en dit is hét moment om elkaar vragen te stellen. Hierdoor word je tussendoor niet op je schouder getikt door je collega, op het moment dat je geconcentreerd aan het werk bent. Vragen die via de mail worden gesteld kun je beantwoorden wanneer het jou het beste uitkomt.

Kortom, dat thuiswerken is zo gek nog niet!

Bronnen: AD & Binnenlandsbestuur

Gerelateerd nieuws
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen

Een re-integrerende werknemer

07-07-2020

Wanneer een werknemer is uitgevallen door psychische klachten, kunnen er bepaalde obstakels ontstaan in het re-integratietraject. Daarom volgen hieronder een aantal tips voor een geslaagd re-integratiebeleid.  

Lees meer

De psychische gezondheid in het ‘nieuwe normaal’

02-06-2020

De coronamaatregelen worden langzamerhand versoepeld; kinderen kunnen weer deels naar school, we mogen weer naar de kapper en de horeca gaat voorzichtig open. We proberen met elkaar vorm te geven aan het ‘nieuwe normaal’, maar ook dit brengt gevoelens van onzekerheid met zich mee. Tijdens deze overgangsperiode is het van groot belang om ons brein gezond te houden. Wij geven graag een aantal praktische tips om je mentale gezondheid te ondersteunen.

Lees meer

Online EMDR

02-07-2020

De online therapieën en behandelingen ontwikkelen zich in huidige situatie zeer snel, waar veelal positief op gereageerd lijkt te worden. Hoe zit dit dan met EMDR? 

Lees meer

Effectief herstellen van werk

04-06-2020

Stressvolle situaties zijn bij een tekort aan hersteltijd van negatieve invloed op de gezondheid. Het is daarom van belang dat er na een stressvolle situaties weer voldoende wordt hersteld. Maar hoe herstel je dan op een effectieve wijze en wat is hier precies het belang van??

Lees meer

Hoe verander je (blijvend) je gedrag?

30-06-2020

Het blijvend veranderen van gedrag kan best lastig zijn. Daarom volgen hier een aantal handige toepasbare tips om positieve gedragsverandering in te zetten en natuurlijk vol te houden.

Lees meer

De bouwstenen van mindfulness

20-05-2020

Mindfulness is een meditatietechniek die de nodige rust en ontspanning kan bieden. In tijden van crisis kunnen mensen zich verliezen in gedachtes over onder andere de onzekere toekomst. Mindfulness kan helpen om mensen in het hier en nu te laten leven. Voordat we tips geven voor het inzetten van mindfulness technieken, is het nuttig om de bouwstenen te kennen. 

Lees meer

Communiceren bij een uitgevallen medewerker

22-06-2020

Hoe ga je als werkgever om met een uitgevallen werknemer? Het is  belangrijk om op een strategische wijze, met zowel de uitgevallen werknemer als de rest van het team, te communiceren. In het volgende artikel geven wij handige tips om met zo’n situatie om te gaan.

Lees meer

Terug naar kantoor? Voordelen van het thuiswerken.

09-06-2020

Na een aantal maanden thuis te zijn geweest, starten veel beroepsgroepen weer op. De meesten werknemers liepen toch echt wel tegen praktische problemen aan van het thuiswerken. Toch zitten er ook voordelen aan het thuiswerken die wij zeker niet moeten vergeten! 

Lees meer