Bel of mail ons voor vrijblijvend overleg via
Tel. 030 208 03 19 • E-mail: expertises@birdview.nl

Burn-out vs. bore-out: de verschillen

De term ‘burn-out’ is al lang geen onbekende meer. Maar wist je dat ook bore-out een veelvoorkomend probleem is? Volgens een recent onderzoek van de KU Leuven maakt 6 procent van de Vlamingen er kans op. Maar wat zijn nu juist de verschillen?

Burn-out vs. bore-out: effort zone vs. comfortzone

Het grootste verschil tussen een burn-out en een bore-out? Bij een bore-out blijf je te lang in je comfortzone hangen. Je krijgt niet genoeg prikkels op je werk en mist de uitdaging. Daardoor voel je je niet geneigd om grenzen te verleggen – vaak durf je dat zelfs niet (meer). Door die negatieve spiraal stopt je zelfontplooiing: je haalt alsmaar minder voldoening uit je job en voelt je steeds slechter in je vel.

Wie met een burn-out te kampen krijgt, is te lang tot het uiterste gegaan in de zogenoemde effort zone. Die is het tegenovergestelde van de comfortzone: je verlegt je grenzen voor een te lange periode. In tegenstelling tot een bore-out krijg je te veel prikkels: je raakt opgebrand.

Burn-out vs. bore-out: niets vs. alles voor het werk

Bore-outers willen niets meer met hun werk te maken hebben zodra ze de kantoordeur achter zich dichttrekken. Burn-outers zetten hun werk op nummer 1 en offeren er hun vrije tijd voor op.

Bore-outers missen uitdaging en zijn continu op zoek naar nieuwe prikkels. Wie een burn-out heeft, voelt zich net overbelast en overprikkeld.

Lijd je aan een burn-out? Dan ben je continu gestrest: er is te veel werk, en je vrije tijd komt in het gedrang om je taken af te krijgen. Bore-outers dóén vaak alsof ze gestrest zijn en hard moeten werken, uit angst voor de reacties van anderen. Dat zorgt dan weer voor een gelijkenis: het ‘doen alsof’ levert hen net meer stress op.

Burn-out vs. bore-out: oorzaken

De oorzaak van een burn-out is eerder in je karakter terug te vinden. Ben je er gevoelig voor? Dan worstel je vaak met perfectionisme: je legt de lat te hoog en hebt er moeite mee om grenzen te trekken. De kans is groot dat je continu naar de goedkeuring van anderen streeft.

De oorzaak van een bore-out is vooral in je omgeving terug te vinden. Je werk biedt weinig stimulans en boeit je niet meer, waardoor je slecht in je vel zit. Aangeven dat je klaar bent voor nieuwe uitdagingen? Dat durf je niet: uit angst om je werk te verliezen, of omdat je denkt dat je de nieuwe taken niet zult aankunnen. Toch speelt ook hier je persoonlijkheid een belangrijke rol: een laag zelfbeeld en faalangst belemmeren je om de stap naar zelfontplooiing te zetten.

Burn-out vs. bore-out: gelijkaardige symptomen

Burn-out en bore-out worden vaak met elkaar verward. De reden? De symptomen zijn nagenoeg dezelfde:

  • irritatie
  • vermoeidheid
  • gebrek aan energie
  • lusteloosheid
  • leeg gevoel
  • twijfel

Ook neerslachtigheid komt vaak voor: niets doen, bezorgt een bore-outer net zoveel stress als te veel doen bij een burn-outer.

Burn-out vs. bore-out: hou ze uit elkaar

Hoewel burn-out en bore-out een aantal uiterlijke gelijkenissen vertonen, verschillen ze wezenlijk van elkaar. Behandel je een bore-out als een burn-out? Dan maak je het alleen maar erger. Daarom is een correcte diagnose cruciaal. Alleen zo klauter je uit het dal zonder er opnieuw in te glijden.

Bron: Bright Plus

Gerelateerd nieuws
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen

Corona hulpverleningsloket van BirdView/Ascender

26-03-2020

Net als u zien wij dat momenteel veel medewerkers binnen organisaties vragen of onzekerheden hebben met betrekking tot omgaan met Corona-virus en de consequenties.

BirdView biedt - in samenwerking met haar partner Ascender - in deze tijd een 24/7 hulplijn aan.

Lees meer

BirdView laat zich ISO 27001 certificeren

03-02-2020

De komende weken wordt er druk gewerkt aan de implementatie van de norm ISO 27001 en de NEN 7510.  ISO 27001 is een internationale norm voor informatiebeveiliging en de NEN 7510 is de daaruit voortvloeiende Nederlandse norm specifiek voor de zorg. Deze certificatie bevestigt dat de informatiebeveiliging bij BirdView goed op orde is en voldoet aan de belangrijkste internationale standaard op dit gebied. Het laat verder zien dat de bescherming van gegevens van cliënten, verwijzers en opdrachtgevers bij BirdView de hoogste prioriteit heeft.

Dienstverlening ten tijden van Corona

18-03-2020

Wij brengen u graag op de hoogte over de mogelijkheden van BirdView expertises ten tijde van de Corona crisis en daarbij horende maatregelen.

Lees meer

Burn-out vs. bore-out: de verschillen

04-02-2020

De term ‘burn-out’ is al lang geen onbekende meer. Maar wist je dat ook bore-out een veelvoorkomend probleem is? Volgens een recent onderzoek van de KU Leuven maakt 6 procent van de Vlamingen er kans op. Maar wat zijn nu juist de verschillen?

Lees meer

Freelance GZ psycholoog diagnostiek gezocht

02-03-2020

Per direct zijn wij op zoek naar een GZ psycholoog met regelmaat beschikbaar op freelance basis, voor de regio Utrecht en Amsterdam voor het doen van klinische expertises en persoonlijkheidsonderzoek.

Lees meer

5 handvatten voor contact bij psychisch verzuim

03-02-2020

Wanneer u geconfronteerd wordt met een verzuimende medewerker met psychische klachten is het vaak lastig in te schatten wat de uitgevallen medewerker nodig heeft of kan helpen. In het volgende artikel worden een aantal gerichte adviezen besproken die helpen in het contact en de re-integratie.

Lees meer

Deskundige aan het woord: psychodiagnostisch medewerker Hanneke van der Werf

03-02-2020

“We  kijken wat iemand nog wél kan”, zegt Hanneke van der Werf, die als psychodiagnostisch werker bij BirdView mensen met werkgerelateerde klachten test. De aanleiding voor een psychologisch onderzoek  is meestal dat iemand in het werk stagneert, steeds tegen hetzelfde probleem aanloopt of zich vaak ziek meldt. 

Lees meer

Het belang van diagnostiek

01-11-2019

Graag brengen wij het belang van diagnostiek onder jullie aandacht en zoomen wij hierbij in op de momenten waar diagnostiek een uitkomst kan bieden. 

Lees meer