Bel of mail ons voor vrijblijvend overleg via
Tel. 030 208 03 19 • E-mail: expertises@birdview.nl

Herken verzuim: 10 signalen!

Het ontstaan van psychische problematiek wordt veelal voorafgegaan door gevoelens van onwel bevinden (‘het niet lekker in je vel zitten’). Wanneer deze signalen tijdig worden herkend kunnen passende interventies ingezet worden om bronnen van stress aan te pakken of op een andere manier voorkomen worden dat dit psychisch onwel bevinden uitgroeit in een psychische stoornis en iemand uitvalt. Van persoon tot persoon kunnen deze signalen verschillen en de een zal dit sneller laten blijken dan de ander. Overkoepelend kunnen de volgende waarschuwingssignalen voor dreigend verzuim genoemd worden:

  1. De medewerker voelt zich moe / maakt een vermoeide indruk
  2. Enthousiasme en motivatie nemen af en er is minder plezier in het werk
  3. De medewerker is vaker ontevreden, gejaagd en is sneller geïrriteerd dan anders
  4. De houding van de medewerker is steeds cynischer ten opzichte van zijn werk, bijvoorbeeld ten aanzien van zijn taken, de werkdruk of collega’s
  5. De medewerker trekt zich terug en ontwijkt contact met anderen
  6. De medewerker heeft een lagere productiviteit
  7. De medewerker maakt steeds meer fouten, of levert werk van mindere kwaliteit
  8. De medewerker kan steeds minder goed omgaan met veranderingen (reageert boos of met angst of paniek)
  9. De medewerker heeft (steeds meer) lichamelijke klachten
  10. Let specifiek op medewerkers die frequent, maar kortdurend verzuimen. Veelal is er bij een dergelijk patroon sprake van een onderliggende (niet-medische) oorzaak.
Gerelateerd nieuws
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen

Corona hulpverleningsloket van BirdView/Ascender

26-03-2020

Net als u zien wij dat momenteel veel medewerkers binnen organisaties vragen of onzekerheden hebben met betrekking tot omgaan met Corona-virus en de consequenties.

BirdView biedt - in samenwerking met haar partner Ascender - in deze tijd een 24/7 hulplijn aan.

Lees meer

BirdView laat zich ISO 27001 certificeren

03-02-2020

De komende weken wordt er druk gewerkt aan de implementatie van de norm ISO 27001 en de NEN 7510.  ISO 27001 is een internationale norm voor informatiebeveiliging en de NEN 7510 is de daaruit voortvloeiende Nederlandse norm specifiek voor de zorg. Deze certificatie bevestigt dat de informatiebeveiliging bij BirdView goed op orde is en voldoet aan de belangrijkste internationale standaard op dit gebied. Het laat verder zien dat de bescherming van gegevens van cliënten, verwijzers en opdrachtgevers bij BirdView de hoogste prioriteit heeft.

Dienstverlening ten tijden van Corona

18-03-2020

Wij brengen u graag op de hoogte over de mogelijkheden van BirdView expertises ten tijde van de Corona crisis en daarbij horende maatregelen.

Lees meer

Burn-out vs. bore-out: de verschillen

04-02-2020

De term ‘burn-out’ is al lang geen onbekende meer. Maar wist je dat ook bore-out een veelvoorkomend probleem is? Volgens een recent onderzoek van de KU Leuven maakt 6 procent van de Vlamingen er kans op. Maar wat zijn nu juist de verschillen?

Lees meer

Freelance GZ psycholoog diagnostiek gezocht

02-03-2020

Per direct zijn wij op zoek naar een GZ psycholoog met regelmaat beschikbaar op freelance basis, voor de regio Utrecht en Amsterdam voor het doen van klinische expertises en persoonlijkheidsonderzoek.

Lees meer

5 handvatten voor contact bij psychisch verzuim

03-02-2020

Wanneer u geconfronteerd wordt met een verzuimende medewerker met psychische klachten is het vaak lastig in te schatten wat de uitgevallen medewerker nodig heeft of kan helpen. In het volgende artikel worden een aantal gerichte adviezen besproken die helpen in het contact en de re-integratie.

Lees meer

Deskundige aan het woord: psychodiagnostisch medewerker Hanneke van der Werf

03-02-2020

“We  kijken wat iemand nog wél kan”, zegt Hanneke van der Werf, die als psychodiagnostisch werker bij BirdView mensen met werkgerelateerde klachten test. De aanleiding voor een psychologisch onderzoek  is meestal dat iemand in het werk stagneert, steeds tegen hetzelfde probleem aanloopt of zich vaak ziek meldt. 

Lees meer

Het belang van diagnostiek

01-11-2019

Graag brengen wij het belang van diagnostiek onder jullie aandacht en zoomen wij hierbij in op de momenten waar diagnostiek een uitkomst kan bieden. 

Lees meer